240_F_133788672_wCZyKgvX9UKuqFYsMZFUSshb8b3T5tbs

Η Βιονέργεια είναι η «ουσιαστική» μας φύση…

 

Ήταν γνωστό από πολύ παλιά, από την αρχαία Ελλάδα έως την Ινδία, ότι τα πάντα, ορατά και αόρατα, αισθητά και μη αισθητά, είναι κατά βάσην ενέργεια, που δονείται συνεχώς και ανάλογα με την ταλάντωσή της αυτή, εμφανίζεται ως ύλη, ή και διαφοροποιείται ως τέτοια στις διάφορες μορφές της.

Μπορούμε να πούμε γενικά ότι κάθε τι γύρω μας, το οποίο ονομάζουμε υλικό αντικείμενο, δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ωκεανός στροβιλιζόμενης μη αισθητής ενέργειας, η οποία ξεχύνεται πέρα από τα όρια του σχήματός του μέχρι το άπειρο.

Η ενέργεια αυτή ενώνεται και μπλέκεται με την ενέργεια όλων των σωμάτων του σύμπαντος δημιουργώντας μια ενιαία και αδιάσπαστη ενότητα. Τα όρια των υλικών αντικειμένων που τα διακρίνουν μεταξύ τους, το χρώμα τους, η σκληρότητά τους, η γεύση τους δεν είναι παρά κατασκευάσματα των ατελών αισθήσεών μας, δηλαδή μια πλάνη των αισθήσεων, γιατί, εν τέλει, το Σύμπαν κι εμείς είμαστε ένα.Μέρος αυτής της συμπαντικής-ζωτικής ενέργειας, ή αλλοιώς βιοενέργειας είμαστε και εμείς…

Η ενεργειακή μας αυτή υπόσταση, η «βαθύτερη» αυτή φύση μας καθορίζει τα πάντα για εμάς και μας «ελέγχει» απόλυτα.Η καλύτερη κατανόηση αυτής της διάστασης της ύπαρξής μας, μας βοηθάει στην καλύτερη «τοποθέτησή» μας σε σχέση με το άπειρο «Ολον», στην εναρμόνισή μας με αυτό και στην αποκατάσταση της αρμονίας όταν αυτή διαταράσσεται

asklipheia

Η ιστορία του Βιοσυντονισμού ξεκινά και από την αρχαία Ελλάδα;

Οι Έλληνες φιλόσοφοι Δημόκριτος και Λεύκιππος υποστήριξαν ότι η ύλη ήταν φτιαγμένη από ελάχιστα, αόρατα μέρη που ονομάζονταν άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου σώματος. Επαγγελματίες γιατροί της αρχαίας Ελλάδας έμαθαν επίσης ότι οι ηλεκτρικές αντιδράσεις που εκπέμπονται από τα ηλεκτρικά χέλια στα κλινικά ποδόλουτρα ανακούφιζαν τον πόνο και παρήγαγαν μία ευνοϊκή επιρροή στην κυκλοφορία του αίματος.

Oι γιατροί Λάργος και Διοσκουρίδης τεκμηρίωσαν ουσιώδη θεραπευτικά αποτελέσματα με ηλεκτρικά φορτία στις κυκλοφορικές διαταραχές και στην διαχείριση του πόνου από νευραλγίες, πονοκεφάλους και αρθρίτιδες.  

Στη συνέχεια πολλοί Ευρωπαίοι γιατροί χρησιμοποίησαν ελεγχόμενα ηλεκτρικά φορτία από ηλεκτροστατικές γεννήτριες σχεδόν αποκλειστικά για πολυάριθμα ιατρικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των πόνων τραύματος και κυκλοφορικών διαταραχών. Επίσης, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ανέφερε ανακούφιση από τον πόνο με την χρήση ηλεκτρικών φορτίων για καταστάσεις όπως «ψύξη». 

Οι Ρώσοι διεξήγαγαν εκτεταμένες μελέτες σε περισσότερους από 25.000 ανθρώπους και δημιούργησαν ένα ακριβές σύστημα ανάλυσης και ενίσχυσης της ενεργητικής υγείας των οργάνων, καθώς και την σύνδεσή τους με συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος (δερματικές – σπλαγχνικές ζώνες).

Το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή, γιατί επιτρέπει τον άνετο και μη επεμβατικό έλεγχο, για την ενίσχυση της υγείας των κοσμοναυτών.    Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει συσκευές που είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές.  Ως αποτέλεσμα της δράσης αυτών των συσκευών, ένα αποδυναμωμένο όργανο λαμβάνει την ενέργεια που απαιτείται για την κανονική λειτουργία του, το οποίο αναδιανέμεται σε ευρεία κλίμακα, αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα των επηρεασμένων οργάνων.   Με αυτόν τον τρόπο οι συσκευές αυτές επιτρέπουν σε κάποιον με τη βοήθεια ενός αδύναμου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, να προκαλέσουν ένα βιοσυντονισμό των οργάνων και των συστημάτων και έτσι την εναρμόνιση της λειτουργίας του συνόλου του οργανισμού.

Χιλιάδες άνθρωποι κατάφεραν να μειώσουν τις δόσεις των φαρμάκων και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σταματήσει τη λήψη τους και έχουν επανακτήσει άριστη υγεία.   Αν και στην Αμερική δεν είναι αναγνωρισμένη η ιδιότητα του βιοσυντονισμού (επίσημα), ο Αμερικάνικος στρατός τις χρησιμοποίησε κατά κόρον για πειραματικούς λόγους και στους 2 πολέμους του Ιράκ, για διάγνωση και ανίχνευση πιθανών παραγόντων βιολογικού και βιοχημικού πολέμου που είχαν ίσως εισχωρήσει στον οργανισμό των στρατιωτών.

anxietydisorder-3

Κοινή βάση όλων των νοσημάτων, η νοητική-ενεργειακή ανισορροπία.

Υπάρχουν διάφοροι επιστήμονες που κατά καιρούς έχουν εκφράσει και αναπτύξει τη συγκεκριμένη θεωρία και κάποιοι από αυτούς την έχουν επιβεβαιώσει μάλιστα και κλινικά, όπως οι διάσημοι επιστήμονες και συγγραφείς της εποχής μας D. Chopra, B. Lipton, J. Dispenza και R. G. Hamer.

Ένας από αυτούς, μάλιστα, o πολύ γνωστός γιατρός και συγγραφέας Deepak Chopra στο βιβλίο του «Κβαντική θεραπεία νου και σώματος» διατυπώνει τη θεωρία ότι τα ψυχικά τραύματα, όπως και τα αρνητικά συναισθήματα, πολύ συχνά αποθηκεύονται ως «φασματικές αναμνήσεις» στα κύτταρά μας και υποστήριξε την άποψη ότι αυτές οι κυτταρικές μνήμες δρουν αθέατα για μεγάλες χρονικές περιόδους και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες πολλά χρόνια μετά την αποθήκευσή τους. Το γεγονός αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τις έρευνες Ρώσων επιστημόνων (A. Gurvich, A. Lubishev, K. Korotkov,) που ανέδειξαν την ενεργειακή-κυματική υπόσταση του ανθρώπου και έδειξαν ότι τα κύτταρά μας, που υφίστανται ως ενεργειακά πεδία, δέχονται επιδράσεις, υπό τύπον ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων-πληροφοριών, από άλλα πεδία ευρύτερα.

Τη δεκαετία του 1990, ο Ρώσος ερευνητής-βιοφυσικός Pjotr Garjajev (Peter Gariaev) απέδειξε ότι το 90% του DNA μας, που μέχρι τότε θεωρείτο άχρηστο (“junk DNA”), είναι ολογραφικός υπολογιστής, διασυνδεδεμένος μάλιστα σε ένα συμπαντικό διαδίκτυο, αφού διαθέτει την ιδιότητα να επικοινωνεί με οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος (κβαντική αρχή της μη τοπικότητας) και να ανταλλάσσει πληροφορίες έξω από το χώρο και το χρόνο, έτσι όπως προβλέπεται από τη θεωρία EPR (Einstein, Podolsky, Rosen).

Συγκεκριμένα, οι έρευνες του Pjotr Garjajev (Peter Gariaev) έδειξαν ότι το DNA είναι ένας ολογραφικός βιοϋπολογιστής που χρησιμοποιεί γλώσσα προγραμματισμού παρόμοια με το ανθρώπινο γλωσσικό ιδίωμα και είναι δυνατό να επαναπρογραμματίζεται. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί, δηλαδή να στέλνει και να δέχεται πληροφορίες, είτε κβαντικής φύσης, είτε κυματικής μορφής (ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις), τις οποίες και αποθηκεύει στην ολογραφική μνήμη του. Έτσι το DNA επηρεάζεται, εκτός των άλλων, από το κβαντικό πεδίο της ψυχής και οι αρνητικές εγγραφές που δέχεται τροποποιούν τη μνήμη του. Αυτή η αλλοίωση της μνήμης του DNA είναι η απαρχή γένεσης των ασθενειών μας σε κυτταρικό επίπεδο. («Gariaev P.P., Junin A.M., 1989, Energy, no10, 46-52», «Gariaev P.P., Chudin V.I., Komissarov G.G., Berezin A.A., Vasiliev A.A., 1991, Proc. SPIE, v.1621, 280-291», «Gariaev P.P., 1994, Wave genome, Public Profit. Moscow», «Peter P. Gariaev, Boris I. Birshtein, Alexander M. Iarochenko, Peter J. Marcer, George G. Tertishny, Katherine A. Leonova, Uwe Kaempf, «The DNA-wave Biocomputer- www.rialian.com»», «Maslow M.U., Gariaev P.P., “Fractal Presentation of Natural Language Texts and Genetic Code”, 2nd International Conference on Quantitative Linguistics, QUALICO ’94, Moscow, September 20-24, 193-194, 1994»). Βάσει όλων των προηγούμενων, μπορούμε να πούμε, ότι έχει επαρκώς θεωρητικά στοιχειοθετηθεί, αλλά και κλινικά επιβεβαιωθεί, ότι η ψυχική διαταραχή είναι η αληθινή αιτία για όλα τα νοσήματα. Αυτό φαίνεται τώρα να τεκμηριώνεται, μέσω της μεθόδου του βιοσυντονισμού, αφού το ενεργειακό υπόβαθρο όλων των διαταραχών υγείας έχει καταμετρηθεί σε επίπεδο συχνοτήτων από διάφορους ερευνητές.

Ο πρώτος ερευνητής που καταμέτρησε και κατέγραψε το «ενεργειακό προφίλ» διαφόρων βλαπτικών παραγόντων και διαταραχών και αντιμετώπισε μάλιστα επιτυχώς με τη μέθοδο αυτή λοιμώδη νοσήματα και καρκινικούς όγκους στις αρχές της δεκαετίας του 1930, είναι ο Αμερικανός Royal Raymond Rife. Τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένες έρευνες έχουν προχωρήσει πάρα πολύ από Ρώσους κυρίως ερευνητές και επιστήμονες, τόσο όσον αφορά τον ακριβή προσδιορισμό των ενεργειακών διαταραχών που αντιστοιχούνται με διάφορα νοσήματα, όσο και σε ότι αφορά τις κλινικές μελέτες και εφαρμογές με αυτή τη μέθοδο. Έτσι, βασιζόμενοι στις μετρήσεις του ενεργειακού υποβάθρου των ασθενειών, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι όλα τα νοσήματα φαίνεται να έχουν μία κοινή βάση ενεργειακής διαταραχής, που είναι σαφώς προσδιορισμένη από ένα κοινό σύμπλεγμα συχνοτήτων, γεγονός το οποίο τεκμηριώνει αναμφισβήτητα, ότι κοινή βάση όλων των διαταραχών υγείας είναι η νοητική-ενεργειακή ανισορροπία. Το κοινό αυτό ενεργειακό υπόβαθρο, που αποτελεί τη βάση όλων των νοσημάτων, απαρτίζεται βασικά από τις παρακάτω συχνότητες σε Hz: Κύριες: 20, 727, 787, 880, 5000, 10000. Δευτερεύουσες: 800, 802, 832, 1500, 1550.   

Ο βιοσυντονισμός, ο οποίος βασίζεται κυρίως στη μελέτη και εξ’ αυτής στην ακριβή γνώση της φύσης της ενεργειακής ισορροπίας-ανισορροπίας όλων των καταστάσεων που αφορούν τον άνθρωπο, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ένα εξαίρετο μέσο, τόσο για την διάγνωση, όσο και για την αποτελεσματική θεραπεία. Το πιο σπουδαίο, όμως, πλεονέκτημα του βιοσυντονισμού είναι ότι μας δίνει τη μοναδική δυνατότητα να κατευθυνόμαστε κυρίως στην αποκατάσταση της πρωταρχικής αιτίας γένεσης των νοσημάτων, ενώ παράλληλα αποκαθιστούμε και τις οργανικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί.

energy disorder2

Ο βιοσυντονισμός δεν είναι συμπτωματική μέθοδος!

Η αντιμετώπιση κάθε μορφής ασθένειας, δεν πρέπει να είναι μόνο συμπτωματική, αλλά να γίνεται η σχετική έρευνα για την αιτία που την προκάλεσε. Τα όπλα που υπάρχουν στη φαρέτρα της συμβατικής ιατρικής είναι φανερό ότι δεν επαρκούν, γιατί κάθε άνθρωπος είναι και μια διαφορετική οντότητα και περίπτωση.

Δεν πρέπει δηλαδή να ταιριάζουμε τον άνθρωπο στα φάρμακα αλλά το αντίστροφο. Μετά από πολλά χρόνια αντισυμβατικής αντιμετώπισης των όσων προκαλώ και συμβαίνουν στο σώμα μου, συνεχίζω να ψάχνω. Βρήκα μεγάλη ανακούφιση στις ανησυχίες μου στο βιοσυντονισμό. Μου έδωσε πολλές απαντήσεις και λύσεις που ποτέ δεν είχα. Όλα ξεκινούν με μια απλή κι αναίμακτη εξέταση που απαντά άμεσα στην ερώτηση του, τι μου συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο. Παίρνω άμεσα απαντήσεις που θα ήθελα να αφιερώσω μέρες και τρέξιμο για να τις πάρω. Το επόμενο βήμα είναι να διαλέξω τον τύπο της συσκευής, που είναι κατάλληλη για την περίπτωσή μου αλλά να έχει και κάποιες επιπλέον δυνατότητες για να μην χρειασθεί να ξαναγοράσω κάποια άλλη σύντομα.

Ο ειδικός, με τις οδηγίες από τη διάγνωση, προγραμματίζει τη συσκευή και φτάνει σε μένα με τις οδηγίες της σωστής χρήσης για την περίπτωσή μου. Όπως και τα φάρμακα έτσι και η συσκευή δεν είναι πανάκια αλλά θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του θεραπευτή ή του κέντρου υποστήριξης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανάλωση της σωστής και κατάλληλης για κάθε άνθρωπο ποσότητας και είδος τροφής αλλά και νερού.

Οι συσκευές αντιμετωπίζουν περισσότερες από 3.200 περιπτώσεις ασθενειών και συμπτωμάτων, από ένα απλό πονοκέφαλο μέχρι και κάποιο βαρύ αυτοάνοσο και συνεχώς αυξάνονται.Οι περιπτώσεις μου έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία δεν έχουν τέλος. Ο συνδυασμός φαρμάκων και βιοσυντονισμού, δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα γρηγορότερα. Γι’ αυτό και πολλοί συμβατικοί ιατροί εντάσσουν και αυτό το είδος εξέτασης στο γνωστικό τους αντικείμενο και σαν περισσότερο ειδικευμένοι, δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν, έχει φροντίσει το Κέντρο να έχει μόνο εξειδικευμένους θεραπευτές και γιατρούς για να μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις αλλά και τις θεραπείες.

seretonin2

Σεροτονίνη – Η πολύτιμη ορμόνη της Ευτυχίας! Πως θα την αυξήσετε!

Η Σεροτονίνη είναι μία φυσική ορμόνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες του εγκεφάλου, αφού συμπεριφέρεται ως νευροδιαβιβαστής και μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Η Σεροτονίνη μας φέρνει ευτυχία, θετικό τρόπο σκέψης, οραματισμό και μας κάνει γενικώς να βιώνουμε μία όμορφη ζωή γεμάτη επιτυχία σε ότι επιδιώκουμε. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της όρεξης, στον καλό ύπνο, στην σεξουαλική διάθεση και γενικώς στην καλή μας διάθεση, όπως και στην τάση για επικοινωνία που έχουμε. Όταν έχουμε επαρκή ποσότητα Σεροτονίνης αισθανόμαστε χαρά, γαλήνη και ψυχική ισορροπία, ενώ αντίθετα όταν έχουμε έλλειψη βιώνουμε φόβο, δυσθυμία, θλίψη και κατάπτωση και είμαστε επιθετικοί, αρνητικά διακείμενοι προς όλους και όλα και γενικώς απομονωμένοι. Ιδιαίτερα όταν χρονίζει η έλλειψη Σεροτονίνης εμφανίζονται και πολλές διαταραχές υγείας, όπως άγχος, στρες, κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, διαταραχές στη λήψη τροφής, διαταραχές του ύπνου, ημικρανίες, εξαρτήσεις από διάφορες εξαρτησιογόνες ουσίες όπως το τσιγάρο κ.ά.

Η Σεροτονίνη είναι μία πρωτεΐνη που προέρχεται από τον μεταβολισμό του αμινοξέως τρυπτοφάνη και έτσι για να την διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα, πρέπει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη, όπως είναι το ψωμί ολικής, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά γενικώς, οι μαύρες σοκολάτες, οι μπανάνες και τα λιπαρά ψάρια. Παράλληλα επειδή για να παράγει Σεροτονίνη ο οργανισμός χρειάζεται βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως τις βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύ, πρέπει να φροντίσουμε να παίρνουμε τροφές που τις περιέχουν όπως πατάτες, μπανάνες, λαχανικά και ψάρια. Επικουρικά επίσης, είναι δυνατόν την ανεπαρκή πρόσληψη των ουσιών αυτών να την συμπληρώσουμε με ειδικά συμπληρώματα, όπως της 5-ΗΤΡ (5-υδροξυτρυπτοφάνη, που είναι η πρόδρομος μορφή της Σεροτονίνης) και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Ο βιοσυντονισμός μπορεί να αποδειχθεί και εδώ, ένα εξαιρετικό εργαλείο για την διατήρηση και την ανάταξη της υγείας μας, αφού με την εφαρμογή της ανάλογης ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας, μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα της Σεροτονίνης με τα ανάλογα βέβαια ευεργετικά αποτελέσματα. Η «μαγική» συχνότητα για την αύξηση και την διατήρηση της Σεροτονίνης είναι: 17,5 Hz.

 

240_F_169428342_iUgTKVvAVyUrVks657hBsNSRS9QWkCdI

Ελληνικοί Ειδικοί Τόποι.

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν (και γίνεται) αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση. Γι’ αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη.
Οι γραμμές Λέυ, ήταν γνωστές από την αρχαιότητα με πολλά ονόματα όπως, πράνα, τελλουρικά ρεύματα, μονοπάτια του δράκου, ρεύματα του ερπετού και άλλα. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, σχηματίζοντας ένα πολύπλοκο πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσης τους παρατηρείτε αυξημένη αυτή η ενέργεια. Αυτά τα κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία τις ίδιες ιδιότητες, και σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας, τα ιερά διαχωρίζονταν της λατρείας των θεών ανάλογα με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας. Για παράδειγμα τα ιερά των χθόνιων θεών ή τα νεκρομαντεία, εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια, ενώ τα ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς ή ανθρωποσωτήριους θεούς διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας.

Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς, παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες ποσότητες θετικής ενέργειας, μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση από σοβαρές ασθένειες επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης.
Το πως οι αρχαίοι γνώριζαν τις ιδιότητες αυτών των τόπων δύναμης και πως μπορούσαν να τους διακρίνουν, είναι άγνωστο. Ξέρουμε ότι τα εκάστοτε ιερατεία επέλεγαν τον τόπο οικοδόμησης των ιερών αλλά τίποτα παραπάνω. Είναι άραγε οι γνώσεις των ιερατείων που κρατήθηκαν μυστικές για πάντα; Είναι η χρήση κάποιας τεχνολογίας που εμείς μόλις τον 20ο αιώνα ανακαλύψαμε ή μήπως οι άνθρωποι τότε ήταν περισσότερο αισθαντικοί από εμάς και μπορούσαν να αντιληφθούν αυτά που εμείς με δυσκολία εντοπίζουμε; Όπως και να έχει η επιστήμη και η αρχαιολογία επιβεβαιώνουν πως πράγματι οι τόποι αυτοί χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την λατρεία των θεών.
Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου: Η λέξη Επίδαυρος σημαίνει “Δρα Επί της Αύρας”! Δεν είναι τυχαία και η ύπαρξη των Ασκληπιείων εκεί, που έχει να κάνει με τον ήχο, την ακουστική και την επίγεια μουσική αρμονία η οποία συγχρονίζεται με την συμπαντική μουσική αρμονία και την ίαση.
Παρακάτω παραθέτουμε τους τόπους δύναμης της Ελλάδας και τις ιδιότητες που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε έναν από αυτούς. Αποτελούν αναδημοσίευση και όχι προσωπική έρευνα. Ισχυρότερος όλων το ιερό των Δελφών, αφού είναι γνωστοί από την αρχαιότητα για τις ιδιότητες τους.

biores1

«Τέλος εποχής» για τις αντιβιώσεις!

Η ανεξέλεγκτη χρήση των αντιοβιοτικών, όπως όλα δείχνουν, σηματοδοτεί και το «τέλος εποχής» τους. Τα νέα που έρχονται από τους ειδικούς επιστήμονες είναι πολύ χαρακτηριστικά και ήδη στις ΗΠΑ ανακαλύφθηκε ο πρώτος ασθενής για τον οποίο δεν λειτουργεί κανένα αντιβιοτικό..!
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθανάσιο Τσακρή, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά πολυανθεκτικά μικρόβια και δεν υπάρχουν πλέον αντιβιοτικά να τα αντιμετωπίσουν, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο τέλος των αντιβιοτικών, αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει παρασκευαστεί ένα καινούργιο πιο ισχυρό αντιβιοτικό από τα ήδη υπάρχοντα.
Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επισημαίνει τον κίνδυνο, ότι μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση, όπου θα έχουμε ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ή ασθενείς που θα παθαίνουν για παράδειγμα ουρολοιμώξεις και για τους οποίους δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα πλέον αντιβιοτικά για την θεραπεία τους. Χαρακτηριστική επίσης είναι η επισήμανση της πρόσφατης διεθνούς έκθεσης «Review on Antimicrobial Resistance», ότι εάν δεν αναληφθεί άμεσα δράση, για τους ανθεκτικούς στα φάρμακα παθογόνους μικροοργανισμούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μέχρι το 2050, οι μικροοργανισμοί αυτοί να σκοτώνουν έναν άνθρωπο ανά 3 δευτερόλεπτα!
Η δυσοίωνη αυτή μελλοντική πραγματικότητα αναδεικνύει, για άλλη μία φορά, την μεγάλη αξία του βιοσυντονισμού, ως διαγνωστικής και θεραπευτικής μεθόδου, με δεδομένη την εξαιρετική, στο μέγιστο βαθμό, αποτελεσματικότητά του, ειδικά, κατά των κάθε είδους μικροοργανισμών, που στερείται μάλιστα παρενεργειών και δεν υπόκειται σε περιορισμούς, όπως η ανθεκτικότητα, οι ανατομικοί φραγμοί κλπ.
Το μήνυμα που προκύπτει είναι ξεκάθαρο:
Ένα «σπουδαίο εργαλείο» στα χέρια της ιατρικής επιστήμης βρίσκεται στο τέλος του και μαζί του τελειώνει ακόμη μία αυταπάτη της σύγχρονης επιστήμης.
Ένα νέο «πολύ σπουδαίο εργαλείο» στον χώρο της υγείας έρχεται και μαζί του έρχεται μία επανάσταση, βασισμένη στην αφύπνιση του ανθρώπου, στα πλαίσια της προσέγγισης της «αληθινής γνώσης» και της αξιοποίησής της προς το ουσιαστικό όφελος των ανθρώπων.

240_F_121448846_QdrCFdncsrZlu3hs3xatfzj2WGlMHeFY

Ο Θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο!

Η ρωσίδα βιολόγος και νομπελίστα Elie Metchnikoff παρατήρησε κάποτε ότι “Ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο”, και είχε δίκιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για μια μακρά και υγιή ζωή έγκειται στην ικανότητα του σώματος να χωνεύει σωστά.
Το γαστρεντερικό σύστημα -το στομάχι και τα έντερα- κάνει το μεγαλύτερο μέρος του έργου της μετατροπής της τροφής σε καύσιμα και θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Αυτή είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, που βοηθείται από ένα τεράστιο στρατό ενζύμων, οξέων, πεπτιδίων και φιλικών βακτηρίων. Αν κάτι πάει ελαφρώς στραβά ή αν έχει διαταραχθεί η ισορροπία κατά κάποιο τρόπο, καμία ποσότητα βιολογικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων δεν θα μπορεί να σας κρατήσει υγιείς.
Στην πραγματικότητα, όλα τα είδη των σύγχρονων ασθενειών, τα περισσότερα χρόνια προβλήματα για τα οποία η ιατρική δεν έχει απαντήσεις, παθήσεις τωναρθρώσεων και πόνοι των μυών, δερματικές παθήσεις κάθε είδους, προβλήματα διάθεσης, χρόνια κόπωση, αλλεργίες, προβλήματα ύπνου, γενική δυσλειτουργία τουανοσοποιητικού και ακόμα και συναισθηματικά ή ψυχικά προβλήματα όλων των ειδών, μπορούν να συνδεθούν με διαταραχές του εντέρου.
Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, λίγοι από εμάς έχουμε ιδιαίτερα καλό πεπτικό σύστημα. Ένας στους πέντε ανθρώπους (τα τρία τέταρτα αυτών είναι γυναίκες) πάσχουν από το «σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου». Πρόκειται για ένας γενικό όρο που καλύπτει μια σειρά από κοιλιακά και γαστρεντερικά συμπτώματα, που κυμαίνονται από πόνο, φούσκωμα, ερυγές και μετεωρισμό μέχρι αέρια, δυσκοιλιότητα, διάρροια, αίσθημα καύσου, βλέννα στα κόπρανα και συχνοουρία.
Τα προβλήματα αυτά του εντέρου συχνά συνοδεύονται από πρωκτικό πόνο, πόνο στην μέση, συχνές διακυμάνσεις βάρους, κεφαλαλγία, κόπωση, τρίξιμο των δοντιών και της γνάθου, επώδυνες περιόδους στην περίπτωση των γυναικών και επίσης ψυχικά θέματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη.
Οι γιατροί τείνουν να δίνουν σε αυτά τα συλλογικά συμπτώματα ετικέτες όπως «σπαστική κολίτιδα» ή «μη φλεγμονώδης νόσο του εντέρου», μια αρκετά προφανής ένδειξη ότι η ιατρική θεωρεί ακόμα την πάθηση αυτή μυστηριώδη και δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να τη διορθώσει.
Το πρόβλημα με την ιατρική προσέγγιση είναι ότι υποθέτει ότι η διαταραχή έχει μία μόνο αιτία, όταν αυτή μπορεί να συνεπάγεται στην πραγματικότητα μια σειρά από παθήσεις: αλλεργίες, «διαρροή» από τα τοιχώματα του εντέρου, χαμηλά στομαχικά οξέα, ξένους εισβολείς όπως Κάντιντα ή παράσιτα. Μόνο με διάγνωση των συγκεκριμένων θεμάτων θα είναι δυνατό να βρείτε αποτελεσματική θεραπεία, όχι μόνο για το πρόβλημα του εντέρου σας, αλλά και για τα άλλα, φαινομενικά άσχετα προβλήματα, που σας εμποδίζουν να απολαμβάνετε πλήρη υγεία.
Είτε έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είτε όχι, αν κάνετε λίγη έρευνα με τις συμβουλές που ακολουθούν, μπορεί να ανακαλύψετε ότι μία ή περισσότερες από τις χρόνιες παθήσεις σας οφείλονται στην πραγματικότητα σε μια ποικιλία από πεπτικά προβλήματα.

Τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών σας, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από παράσιτα που δεν έχουν διαγνωστεί. Η δύσπνοια και οι δυσκολίες μνήμης μπορεί να έχουν να κάνουν με ένα υπερβολικά διαπερατό τοίχωμα εντέρου.
Η χρόνια κόπωση που σας κρατά σχεδόν κλεισμένους στο σπίτι θα μπορούσε απλώς να – οφείλεται στα χαμηλά στομαχικά οξέα ή στην έλλειψη ενζύμων.
Για να σας βοηθήσουμε να λύσετε το πρόβλημά σας, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα από τους επτά πιο πιθανούς ένοχους για την κακή πέψη, καθώς και πώς να τους διαγνώσετε και να απελευθερωθείτε από αυτούς. Και ανεξάρτητα από το αν πάσχετε ή όχι από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις μας αναμφίβολα θα βοηθηθείτε να βελτιώσετε γενικά τη συνολική υγεία σας.

Αλλεργία ή τροφική δυσανεξία
Η τροφική δυσανεξία είναι μια κλασική περίπτωση πεπτικών προβλημάτων και έχει να κάνει κυρίως με την εντερική χλωρίδα, εκείνα τα ουσιώδη «φιλικά» βακτήρια που ζουν στο έντερό σας. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Addenbrooke στο Cambridge μπορούν πλέον να διακρίνουν την πραγματική τροφική αλλεργία, η οποία είναι μια σπάνια πάθηση που προκαλείται από μια πραγματική και αρκετά άμεση αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μία αλλεργιογόνο τροφή, από την τροφική δυσανεξία, μια πολύ πιο αργή απόκριση (εμφανίζεται ώρες ή μέρες αργότερα) στα τρόφιμα που καταναλώνονται τακτικά, όπως το σιτάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που προκαλεί αλλαγές στους πληθυσμούς των βακτηρίων που ζουν στο έντερο και έτσι επιτρέπει να επικρατήσουν κάποια επιβλαβή βακτήρια.
Οι συνήθεις ύποπτοι είναι το σιτάρι, το αγελαδινό γάλα και τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη, η μαγιά, το βοδινό κρέας, το χοιρινό κρέας, το καλαμπόκι, ο καφές και τα πορτοκάλια. Αν ο γιατρός σας είναι πεπεισμένος ότι χρειάζεστε περισσότερες φυτικές ίνες και προτείνει να το ρίξετε στο πίτουρο σιταριού, είναι πολύ πιθανό απλώς να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Επίσης ύποπτοι είναι: η μαγιά, οτιδήποτε περιέχει τροποποιημένο άμυλο, που συχνά χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο λίπους, διογκωτικά και τεχνητά πρόσθετα κάθε είδους, ειδικά χρωστικές και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η σορβιτόλη.
Υποψιαστείτε το: αν αισθάνεστε πολύ χειρότερα – ή καλύτερα – μετά από την κατανάλωση κοινών αλλεργιογόνων.
Διαγνώστε το: ακολουθώντας μια διατροφή που δεν τα περιέχει. Δείτε αν αντιδράτε στις τροφές που αποκλείσατε όταν τις περιλαμβάνετε πάλι στη διατροφή σας.
Λύστε το: με την υιοθέτηση της λεγόμενης παλαιολιθικής διατροφής που περιλαμβάνειψάρι και λευκό κρέας, καρπούς, φρούτα και λαχανικά κάθε είδους. Με την εξάλειψη όλων των γαλακτοκομικών, των δημητριακών, του κόκκινου κρέατος, των επεξεργασμένων σάκχαρων και των επεξεργασμένων τροφίμων, θα επιτρέψετε στο έντερό σας να κάνει ένα διάλειμμα από τα αλλεργιογόνα, τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τα απλά και σύνθετα σάκχαρα που προκαλούν τα προβλήματα και επιτρέπουν στα επιβλαβή βακτήρια να πολλαπλασιαστούν. Αυτή η διαιτητική αλλαγή από μόνη της θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της φλεγμονής του εντέρου σας μέσα σε δύο χρόνια, όπως έχει συμβεί και σε πολλούς που πάσχουν από τη νόσο του Crohn. Επίσης, προσέξτε την κατανάλωση τσαγιού και καφέ, καθώς και τα δύο, μπορεί να στεγνώσουν την προστατευτική βλεννογόνο του εντέρου.
Μην ξεχνάτε να είστε δραστήριοι. Η έρευνα δείχνει ότι οι ασθενείς που ασκούνται τακτικά, ακόμα και ήπια, μπορούν να βελτιώσουν τη δυσκοιλιότητα, και να μειώσουν τα κοιλιακά αέρια και το φούσκωμα.
Τέλος, αποφύγετε τις βαφές μαλλιών, καθώς, έχει πλέον αποδειχθεί ότι αυξάνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη αλλεργιών του εντέρου. Και κόψτε το πρόχειρο φαγητό, που αποδεδειγμένα πλέον τετραπλασιάζει τις πιθανότητές σας για φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, ακόμα και αν επιδίδεστε σε αυτό μόνο δύο φορές τη βδομάδα.
Κακά βακτήρια του εντέρου
Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που υποφέρουν τακτικά από διάρροια, έχουν υπερανάπτυξη βακτηρίων στο έντερο, όπως και σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου συνολικά, λένε οι ερευνητές από το ιατρικό κέντρο Cedars – Sinai στο Λος Άντζελες. Με αυτή την κατάσταση, επισήμως γνωστή ως «βακτηριακή δυσβίωση», τα βακτήρια μεταβάλλουν τις μεταβολικές και ανοσολογικές αποκρίσεις του σώματος, προκαλώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να στραφεί εναντίον της κανονικής χλωρίδας του εντέρου. Σύμφωνα με έρευνα, αυτή η κατάσταση είναι μια αρχική επιπλοκή του συνδρόμου διαρροής του εντέρου.
Επιπλέον της τροφικής δυσανεξίας, το φαινόμενο αυτό μπορεί να προκληθεί από μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Είναι γνωστό ότι ακόμα και μία εφάπαξ δόση είτεασπιρίνης ή ινδομεθακίνης μπορεί να αυξήσει τη διαπερατότητα του τοιχώματος του εντέρου με την παύση της σύνθεσης του προστατευτικού λιπαρού οξέως προσταγλανδίνης. Μακροχρόνια χρήση τέτοιων φαρμάκων μπορεί να δημιουργήσει στο έντερο φλεγμονή και να το κάνει άκρως διαπερατό. Επίσης, τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα που λαμβάνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα έχουν βρεθεί να έχουν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων στα βακτήρια Clostridium perfringens, αποκαλύπτοντας έτσι ότι οι βακτηριακές τοξίνες εμπλέκονται σε αυτό το φαύλο κύκλο.
Υποψιαστείτε το: αν έχετε πάρει πολλές φορές αντιβιοτικά και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και τρώτε γενετικά τροποποιημένες τροφές και κορεσμένα λίπη γάλακτος, τα οποία μπορεί να είναι υπεύθυνα για πολλά προβλήματα του εντέρου.
Αυτά τα λίπη που βρίσκονται στα επεξεργασμένα φαγητά και τα γλυκά, αναστατώνουν τα βακτήρια στο έντερο εντός έξι μηνών από την κατανάλωση μιας διατροφής υψηλής σε αυτά, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Μπορούν επίσης ενθαρρύνουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων Bilophila wadsworthia στο έντερο, ένα μικρόβιο που συνδέεται με τις φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.
Διαγνώστε το: κάνοντας δυναμικές εξετάσεις αναπνοής υδρογόνου και μεθανίου, που περιλαμβάνουν την κατάποση ενός υδατάνθρακα και τη μέτρηση βακτηριακής ζύμωσης του υδατάνθρακα μέσα από τα δείγματα της αναπνοής υδρογόνου και μεθανίου.
Λύστε το: με τη λήψη των ακόλουθων συμπληρωμάτων:
• βιταμίνη D, καθώς οι άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα του εντέρου συνήθως έχουν ανεπάρκεια στη βιταμίνη αυτή.
• 25-50mg ψευδαργύρου, 2-4mg χαλκού, 800mcg φυλλικού οξέος και 800mcg βιταμίνης Β12, όλα αυτά συμβάλουν στην αποκατάσταση του εντέρου. Ελέγξτε επίσης την κατάσταση του σιδήρου σας.
• συμπληρώματα ομοιοστατικών οργανισμών του εδάφους (HSOs), οργανισμοί καλού τύπου που βρίσκονται φυσικά στο έδαφος, οι οποίοι ήταν μέρος της ανθρώπινης διατροφής πριν από το 1930, και που έχει αποδειχθεί ότι κατευνάζουν τη φλεγμονή του εντέρου.
• μπεντονίτης ή ένυδρο πυριτικό αργίλιο, το οποίο έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα να συλλέγει τα βακτηρίδια και τους ιούς που κολλάνε σε αυτό και, καθώς ο μπεντονίτης δεν απορροφάται, περνά μέσα από το παχύ έντερο, παίρνοντας μαζί του και τις τοξίνες.
Πάρα πολλά σάκχαρα
Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έχουν «δυσαπορρόφηση φρουκτόζης», ή δυσκολία να επεξεργαστούν τη φρουκτόζη – τον τύπου του σάκχαρου που βρίσκεται στα φρούτα, σε κάποια λαχανικά, στο μέλι και στο σιρόπι καλαμποκιού – καθώς περνά μέσα από το λεπτό έντερο.
Υποψιαστείτε το: εάν το έντερό σας χειροτερεύει όταν τρώτε φρούτα.
Διαγνώστε το: με τη λήψη ενός τεστ δυσανεξίας στη φρουκτόζη, ένα άλλο τεστ για τη μέτρηση της ικανότητάς σας να απορροφά οποιοδήποτε είδος φρουκτόζης.
Λύστε το: Περιορίζοντας την ποσότητα των σακχάρων που λαμβάνετε όταν τρώτε φρούτα. Μία μελέτη του Συστήματος Υγείας Mayo στην Αμερική, βρήκε ότι το 38 τοις εκατό των ασθενών βελτίωσαν τα συμπτώματά τους μόνο με την μείωση της κατανάλωσης σακχάρων από φρούτα˙ ειδικότερα, τα παιδιά αντιδρούν καλά σε μία διατροφή χαμηλή σε φρουκτόζη.
Επίσης, προσέξτε για άλλα επιδεκτικά ζύμωσης, υδατάνθρακες που απορροφώνται ελάχιστα όπως η λακτόζη (που βρίσκεται στο γάλα), οι φρουκτοζάνες (που βρίσκονται στο σιτάρι και τα κρεμμύδια) και η σορβιτόλη (μία κοινή γλυκαντική ουσία). Φροντίστε να αποφεύγετε τις αμίνες (τυρί, σοκολάτα, εσπεριδοειδή, καφέ και κόκκινο κρασί) και τα πρόσθετα τροφίμων (βενζοϊκά, θειώδη, νιτρικά και νιτρώδη άλατα, και ταρτραζίνη και άλλες τεχνητές χρωστικές).
Χαμηλό επίπεδο στομαχικών οξέων
Σε πολλές περιπτώσεις, τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου παράγουν πολύ λίγα ή καθόλου στομαχικά οξέα ή πεπτικά ένζυμα.
Υποψιαστείτε το: αν αισθάνεστε ιδιαίτερα άσχημα μετά από το φαγητό.
Διαγνώστε το: με ανάλυση οξέων του στομάχου για να ανακαλυφθεί πόσο γαστρικό οξύ παράγει ο οργανισμός σας και επίσης αν έχετε αρκετά παγκρεατικά ένζυμα.
Λύστε το: Συμπληρώστε τη διατροφή σας με το στομαχικό οξύ υδροχλωρική βεταΐνη (HCl και πεψίνη) και παγκρεατικά ένζυμα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες.
Αποφύγετε τους αναστολείς ισταμίνης ή τους ανταγωνιστές των υποδοχέων Η2 της ισταμίνης που πωλούνται ευρέως για την ανακούφιση από την καούρα και τηνπαλινδρόμηση οξέος, καθώς το κάνουν αυτό με τη μείωση των επιπέδων του στομαχικού οξέος.
Η λήψη 500mg l-ισταδίνης μπορεί επίσης να βελτιώσει την παραγωγή γαστρικού οξέος.
«Διαρροή» από τα τοιχώματα του εντέρου
Όταν δουλεύει σε άριστη κατάσταση, η επένδυση του λεπτού εντέρου σας λειτουργεί σαν ένα έξυπνο κόσκινο που επιτρέπει μόνο μικρά σωματίδια τροφής – αμινοξέα, υδατάνθρακες και λιπαρά οξέα – να περάσουν μέσα από αυτό, να φτάσουν στο αίμασας και να μεταφερθούν σε άλλα κύτταρα στο σώμα, ενώ αποτρέπει άλλα, μεγαλύτερα μόρια τροφών και τοξίνες ή βακτήρια που θα μπορούσαν να σας βλάψουν.
Όμως εάν αυτό το μικρό κόσκινο έχει υποστεί βλάβη κατά κάποιο τρόπο, τότε ένας μεγάλος αριθμός τοξικών ουσιών είναι σε θέση να παραβιάσουν το τοίχωμα του εντέρου, προκαλώντας την παραγωγή αντισωμάτων που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, αλλάζοντας τη βακτηριακή σύνθεση του εντέρου και ακόμα επιτρέποντας την υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων, όπως η Κάντιντα (Candida).
Μια σειρά από παθήσεις, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η κακή απορρόφηση των τροφών, η νόσος του Crohn και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ο υποσιτισμός, οι κοινές ασθένειες και παθήσεις του δέρματος όπως η ακμή, η ψωρίαση και η δερματίτιδα, συχνά έχουν τις ρίζες τους στο γεγονός ότι η επένδυση του εντέρου έχει τρύπες που είναι πάρα πολύ μεγάλες.
Υποψιαστείτε το: αν σας έχει διαγνωστεί Κάντιντα και η θεραπεία δεν λειτούργησε, ή αν έχετε υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, είχατε σοβαρά εγκαύματα, δερματίτιδα ή περιοδικά εξανθήματα, ή ξαφνικά αντιδράτε σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τροφών, ιδιαίτερα από μια σειρά διαφορετικών ομάδων τροφίμων. Άλλες αιτίες είναι η κατάχρηση αλκοόλ, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και η χημειοθεραπεία.
Ένα διαπερατό έντερο είναι επίσης συχνά το αποτέλεσμα ενός στόματος που είναι γεμάτο σφραγίσματα αμαλγάματος, καθώς μικροσκοπικές αλλά ενεργές ποσότητες υδραργύρουμεταναστεύουν στον οργανισμό.
Διαγνώστε το: με εξέταση εντερικής διαπερατότητας (μέτρηση λακτουλόξης / μαννιτόλης). Κανένα από αυτά τα σάκχαρα δεν μεταβολίζεται στο υγιές έντερο και έτσι θα πρέπει ως επί το πλείστον να αποβάλλονται με τα ούρα μετά από έξι ώρες.
Εάν οι εξετάσεις δείξουν ότι παραλαμβάνεται περισσότερο από το κανονικό σάκχαρο, έχετε ένα έντερο με διαρροή.
Λύστε το: μασώντας καλά το φαγητό σας, καθώς αυτό απελευθερώνει τον επιδερμικό αυξητικό παράγοντα, ένα πολυπεπτίδιο που διεγείρει την ανάπτυξη και την επισκευή των τοιχωμάτων του λεπτού εντέρου. Και σταματήστε να τρώτε πάρα πολύ αδιάλυτες φυτικές ίνες, γεγονός που θα ενισχύσει τη διαπερατότητα του εντέρου.
Τέλος, πάρτε συμπληρώματα διατροφής για να θεραπεύσετε τα τοιχώματα του εντέρου σας.
Θεραπεύστε τη «διαρροή» του εντέρου σας
Δοκιμάστε τα ακόλουθα συμπληρώματα και πειραματιστείτε για να δείτε ποια λειτουργούν καλύτερα για σας, ή ζητήστε τη συμβουλή κάποιου ειδικού φυσικοπαθητικού.
Τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διαπερατότητα του εντέρου. Επιλέξτε στελέχη που περιέχουν γαλακτοβάκιλλους, μπιφιδοβακτήρια Saccharomyces boulardii και στελέχη που δεν προκαλούν ασθένειες του Escherichia coli και στρεπτόκοκκους.
Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των κυττάρων που καλύπτουν τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο. Προτεινόμενη δοσολογία: 10.000IU.
Τα συμπληρώματα με Colostrum (πρωτόγαλα) μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση της επένδυσης του εντέρου σας και επίσης ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της φυσικής χλωρίδας του εντέρου.
H γλουταμίνη, ένα βασικό αμινοξύ για υγιές εντερικό τοίχωμα, μπορεί να αποκαταστήσει τη βλάβη στην επιφάνεια του εντέρου που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία.
Η γλουταθειόνη (GSH) είναι ένα αντιοξειδωτικό, τα επίπεδα του οποίου είναι χαμηλά σε άτομα με σύνδρομο διαπερατού εντέρου. Εάν έχετε παράσιτα, μην τη χρησιμοποιήσετε μέχρι να έχετε καθαρίσει από αυτά.
Τα φλαβονοειδή, όπως αυτά που βρίσκονται στο γάλα γαϊδουράγκαθου (milk thirstle – Silybum marianum) και στη ρίζα πικραλίδας (Taraxacum officinale). Όταν λαμβάνονται πριν από το φαγητό, μπορούν να εμποδίσουν αλλεργικές αντιδράσεις που αυξάνουν τη διαπερατότητα του εντέρου.
Τα ιχθυέλαια μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από τις τοξίνες που παράγονται στο έντερο και προλαμβάνουν τον τραυματισμό του τοιχώματος του εντέρου που προκαλείται από το φάρμακο μεθοτρεξάτη, ενώ το έλαιο πίτουρου ρυζιού (gamma oryzanol) μπορεί να αντιμετωπίσει τα έλκη του εντέρου.
Οι σακχαρομύκητες boulardii, μία φιλική μαγιά προς το έντερο, οι οποίοι απομονώθηκαν αρχικά από τη φλούδα των φρούτων λίτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της διάρροιας και της κολίτιδας.
Οι βιταμίνες Β και οι βιταμίνες Α, C και Ε, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το μολυβδαίνιο, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο μπορούν να ληφθούν συμπληρωματικά.
Παράσιτα
Περίπου ένας στους έξι από εμάς έχει Giardia lamblia, ένα μικροσκοπικό μαστιγοφόρο πρωτόζωο που προκαλεί μεγάλη κόπωση και διαταραχές του εντέρου, και ένας στους 10 έχει μολυνθεί με cryptosporidia, μια άλλη ομάδα πρωτόζωων που προκαλούν διάρροια.
Αυτά και άλλα παράσιτα του εντέρου, όπως το Blastocystis hominis μπορεί να προκαλέσουν ασαφή συμπτώματα του εντέρου που έρχονται και φεύγουν ή που μιμούνται αυτά του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.
Υποψιαστείτε το: αν έχετε στο στόμα σας μαύρα σφραγίσματα από αμάλγαμα (ο υδράργυρος έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει την οικολογία του εντέρου) ή αν οι αποτοξινωτικές δίαιτες δεν βοηθούν.
Διαγνώστε το: με εξέταση κοπράνων για παράσιτα.
Λύστε το: Εάν το τεστ βγει θετικό, εδώ περιγράφεται η αγαπημένη φόρμουλα του Dr Harald Gaier για τα περισσότερα παράσιτα:
Την πρώτη και την τρίτη εβδομάδα παίρνετε:
• Βάμμα Berberis vulgaris (15 ml τρεις φορές την ημέρα)
• Το έλαιο ρίγανης (1 κάψουλα την ημέρα) φαίνεται να εμποδίζει τα παράσιτα (π.χ. Giardia)
• Βάμμα Artemisia absinthium (15 ml τρεις φορές την ημέρα)
• Γαρίφαλo σε σκόνη (μία κάψουλα την ημέρα).
Τη δεύτερη και την τέταρτη εβδομάδα, λαμβάνετε:
• Βάμμα Hydrastis canadensis (15 ml τρεις φορές / ημέρα)
• Εκχύλισμα φύλλων ελιάς (μία κάψουλα την ημέρα)
• L-Γλουταμίνη (5 g/ημέρα).
Τα Berberis και Artemisia μπορούν να επιτεθούν σε όλα τα είδη βακτηρίων του εντέρου, πρωτόζωα και μύκητες. Προσθέσετε τα συμπληρώματα της πρόπολης, που έχουν αποτέλεσμα ενάντια στα παράσιτα Giardia. Σύμφωνα με την ιατρική βοτανολόγο Susan Koten, επίσης σκεφτείτε να κλείσετε ραντεβού με κάποιο βοτανολόγο για καθαρισμό της χοληδόχου κύστης με fringetree Chionanthus virginicus, Leptandra virginica και Berberis vulgaris, καθώς και η χοληδόχος κύστη επηρεάζεται συχνά.
Υπερανάπτυξη Candida albicans
“Όταν το μόνο που έχεις είναι ένα σφυρί , όλα αρχίζουν να μοιάζουν με ένα καρφί.” Έτσι είπε o βρετανός διατροφικός πρωτοπόρος Dr Stephen Davies, για τις μολύνσεις από κάντιντα και την τάση πολλών γιατρών και εναλλακτικών θεραπευτών να διαγνώσκουν σε κάποιον που υποφέρει από μια συλλογή ανεξήγητων συμπτωμάτων, ότι είναι θύμα μυκητίασης.
Περίπου 25 χρόνια μετά που ο Dr Orian Truss από το Birmingham, της Alabama μίλησε πρώτος για την υπερανάπτυξη του κανονικά άκακου μύκητα Κάντιντα που μπορεί να προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή στο έντερο, γιατροί που ασχολούνταν με τη διατροφική ιατρική όπως ο Dr Harald Gaier, τώρα πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι μάλλον πιο περίπλοκη. Η Κάντιντα είναι μόνο μία από τις πολλές αιτίες, και οι λεγόμενοι πάσχοντες από κάντιντα ίσως έχουν διάφορα, πολύ διαφορετικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Υποψιαστείτε το: αν δεν βελτιώνεστε σε τη δίαιτα της Παλαιολιθικής εποχής.
Διαγνώστε το: κάνοντας ένα τεστ για τους ζυμομύκητες του εντέρου. Αυτό μετρά κατά πόσο γίνεται ζύμωση αιθυλικής αλκοόλης στο έντερο μετά την κατανάλωση σακχάρων γλυκόζης, όπως συμβαίνει συχνά με την υπερανάπτυξη του μύκητα, και έτσι διακρίνονται οι ζυμύκητες από την υπερανάπτυξη βακτηρίων.
Λύστε το: Σκότωσε την Κάντιντα με φυσικό αντιμυκητιακό όπως το βάμμα Berberis (15 ml δύο φορές την ημέρα). Εκτός από αυτό, το καπρυλικό οξύ, το goldenseal και μια σειρά από άλλες παραδοσιακές θεραπείες έχουν φανεί αποτελεσματικές, συμπεριλαμβανομένου του έλαιου tea tree (Melaleuca alternifolia), του έλαιου ρίγανης, που αποδεδειγμένα, έχουν ισχυρά αποτελέσματα κατά του ζυμομύκητα Κάντιντα, του ελαιόλαδου και το έλαιου γαρίφαλου.
Ακολουθήστε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και σιγουρευτείτε ότι αποφεύγετε τα σάκχαρα, τα προϊόντα ζύμωσης, το αλκοόλ και τα συνήθη τρόφιμα που σχετίζονται με αλλεργίες και, για μια εβδομάδα ή δύο, τα φρούτα. Ελέγξτε τη διατροφική κατάστασή σας και πάρτε συμπληρώματα διατροφής εάν είναι απαραίτητα.
ΟΙ γιατροί συνήθως βρίσκουν ότι οι ασθενείς τους έχουν ανεπαρκεια σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α, Β1 και Β6, και ωμέγα – 6 λιπαρά οξέα. Πάρτε παγκρεατικά ένζυμα (πρωτεάσες) που διατηρούν το λεπτό έντερο χωρίς παράσιτα και ενισχύουν την πέψη. Η έλλειψη πρωτεάσης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εντερικών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων μολύνσεων από ζυμομύκητες.
Προσθέστε συμπληρώματα χολίνης, βεταΐνης και μεθειονίνης για να καθαρίσετε τη λειτουργία του ήπατος, καθώς μια ήπια ηπατική βλάβη είναι συχνά πίσω από χρόνια υπερανάπτυξη Κάντιντα. Αυτά τα ηπατικά ένζυμα ενισχύουν τα επίπεδα των δύο μεγάλων αντιοξειδωτικών: της s-αδενοσυλμεθειονίνης και της γλουταθειόνης.
Το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου (Silybum marianum) σε δόσεις των 70-210 mg τρεις φορές την ημέρα μπορεί να τονώσει τη δημιουργία νέων κυττάρων του ήπατος, και να αυξήσει την παραγωγή της γλουταθειόνης και της χολής. Μπορεί επίσης να μειώσει τη βλάβη του ήπατος.