ΕΙΔΙΚΟΣ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ – SUPERVISOR BRT ACADEMY ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ BUSINESS PROCESS TECHNOLOGIES ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ PROGRESSIVE STUDIES UNIVERSITY

Η Σεροτονίνη είναι μία φυσική ορμόνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες του εγκεφάλου, αφού συμπεριφέρεται ως νευροδιαβιβαστής και μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Η Σεροτονίνη μας φέρνει ευτυχία, θετικό τρόπο σκέψης, οραματισμό και μας κάνει γενικώς να βιώνουμε μία όμορφη ζωή γεμάτη επιτυχία σε ότι επιδιώκουμε. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της όρεξης, στον καλό ύπνο, στην σεξουαλική διάθεση και γενικώς στην καλή μας διάθεση, όπως και στην τάση για επικοινωνία που έχουμε. Όταν έχουμε επαρκή ποσότητα Σεροτονίνης αισθανόμαστε χαρά, γαλήνη και ψυχική ισορροπία, ενώ αντίθετα όταν έχουμε έλλειψη βιώνουμε φόβο, δυσθυμία, θλίψη και κατάπτωση και είμαστε επιθετικοί, αρνητικά διακείμενοι προς όλους και όλα και γενικώς απομονωμένοι. Ιδιαίτερα όταν χρονίζει η έλλειψη Σεροτονίνης εμφανίζονται και πολλές διαταραχές υγείας, όπως άγχος, στρες, κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, διαταραχές στη λήψη τροφής, διαταραχές του ύπνου, ημικρανίες, εξαρτήσεις από διάφορες εξαρτησιογόνες ουσίες όπως το τσιγάρο κ.ά.

Η Σεροτονίνη είναι μία πρωτεΐνη που προέρχεται από τον μεταβολισμό του αμινοξέως τρυπτοφάνη και έτσι για να την διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα, πρέπει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη, όπως είναι το ψωμί ολικής, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά γενικώς, οι μαύρες σοκολάτες, οι μπανάνες και τα λιπαρά ψάρια. Παράλληλα επειδή για να παράγει Σεροτονίνη ο οργανισμός χρειάζεται βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως τις βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύ, πρέπει να φροντίσουμε να παίρνουμε τροφές που τις περιέχουν όπως πατάτες, μπανάνες, λαχανικά και ψάρια. Επικουρικά επίσης, είναι δυνατόν την ανεπαρκή πρόσληψη των ουσιών αυτών να την συμπληρώσουμε με ειδικά συμπληρώματα, όπως της 5-ΗΤΡ (5-υδροξυτρυπτοφάνη, που είναι η πρόδρομος μορφή της Σεροτονίνης) και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Ο βιοσυντονισμός μπορεί να αποδειχθεί και εδώ, ένα εξαιρετικό εργαλείο για την διατήρηση και την ανάταξη της υγείας μας, αφού με την εφαρμογή της ανάλογης ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας, μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα της Σεροτονίνης με τα ανάλογα βέβαια ευεργετικά αποτελέσματα. Η «μαγική» συχνότητα για την αύξηση και την διατήρηση της Σεροτονίνης είναι: 17,5 Hz.

 

Ludmila Harcenco
Ludmila Harcenco

ΕΙΔΙΚΟΣ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ – SUPERVISOR BRT ACADEMY
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ BUSINESS PROCESS TECHNOLOGIES
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ PROGRESSIVE STUDIES UNIVERSITY

Share This